Protesti u Budimpešti, uhapšen bivši premijer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Budimpešti, uhapšen bivši premijer

BUDIMPEŠTA -

Mađarska policija uhapsila je danas bivšeg premijera Ferenca Đurčanjija kao i više poslanika iz redova opozicionih socijalista i zelenih (LMP) tokom demonstracija u Budimpešti protiv vladine politike.

Đurčanji, koji je sada nezavisni poslanik i predsednik Demokratske koalicije (DK) priveden je sa ostalim opozicionim poslanicima i njihovim simpatizerima tokom demonstracija u organizaciji zelenih. Među privedenima je i lider socijalista Atila Mesterhazi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iako se okupilo 100-ak ljudi, oni su uspeli da naprave lanac i blokiraju ulaz na parking mađarskog parlamenta, javlja izveštač agencije Frans pres.

Poslanici i simpatizeri opozicionog LMP-a organizovali su današnje demonstracije ispred parlamenta protiv vlade konzervativnog premijera Viktora Orbana u nastojanju da blokiraju usvajanje više zakona koje smatraju antidemokratskim.

"Fides će zacementirati svoju vlast 23. decembra, dan pred Božić. Vlada će progurati zakone od kojih je svaki opasnost po demokratiju", rekla je portparolka LMP-a Ana Kovač agenciji Frans pres.

Parlament u kojem Fides ima dvotrećinsku većinu raspravlja o više zakona uključujući izborni zakon i zakon o finansijskoj stabilnosti.

Fides takođe očekuje usvajanje zakona kojim će vlada imati veći uticaj na centralnu banku, jedinu instituciju koja je sada nezavisna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privođen bivši premijer Mađarske

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2011

Mađarska policija na kratko je danas privela bivšeg premijera Ferenca Đurčanjija kao i više poslanika iz redova opozicionih socijalista i zelenih (LMP) tokom demonstracija u Budimpešti protiv vladine politike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.