Izvor: Blic, 08.Feb.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON OSUDE PREMIJERKE Neredi, blokirani putevi u Bangladešu

Nakon što je bangladeški sud danas izrekao bivšoj premijerki ove zemlje Kaledi Ziji kaznu zatvora od pet godina zbog korupcije, na ulicama Bangladeša izbili su protesti i neredi.

Policija je koristila suzavac, a hiljade pristalica opozicije okupilo se na ulicama prestonice Dake.

Demonstranti su blokirali puteve, ignorišući zabranu policije o održavanju skupova.

-Bezbednost je pojačana u prestonici i u drugim delovima zemlje, kako bi se sprečili incidenti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je komesar bangladeške policije.

Premijerka, njeni sinovi i pomoćnici, optuženi su da su ukrali 253.000 dolara pristiglih od stranih donacija u fond za siročad.

Kaleda Zia je bila na poziciji premijera Bangladeša od 2001. do 2006. godine. Time što joj je izrečena kazna zatvora onemogućeno joj je da učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima u Bangladešu, zakazanim za decembar.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bivša premijerka Bangladeša osudjena zbog korupcije

Izvor: Beta, 08.Feb.2018

Sud u Bangladešu osudio je danas bivšu premijerku Kaledu Ziju na pet godina zatvora zbog korupcije i time joj onemogućio da se kandiduje na parlamentarnim izborima u decembru.Zija je osudjena zbog pronevere 248.154 dolara donacija namenjenih za otvaranje sirotišta u vreme dok je bila na premijerskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.