Postavljaju rampu na mestu tragedije kod Niša

Izvor: Mondo, 23.Dec.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljaju rampu na mestu tragedije kod Niša

"Infrastruktura železnice Srbije" sutra počinje izgradnju putnog prelaza i u Međurovu i u narednih petnaest dana, ako vremenske prilike ne uspore radove, biće postavljena rampa.

Na tom prelazu biće i čuvar, saopšteno je iz tog preduzeća.

Nenad Stanisavljević, pi-ar "Infrastrukture železnice Srbije", rekao je danas na niškoj televiziji Belami da, iako Železnica nije kriva za tragediju koja se nedavno dogodila, u kojoj je poginulo petoro ljudi, "preduzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve mere kako više ni greška pojedinca ne bi mogla da izazove nesreću, jer su ljudski životi najdragoceniji i nemaju cenu".

"Ali, i ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, da budu odgovorni prema sebi i drugima, jer bez toga ni dežurni železničari, ni rampe ili druga signalizacija neće moći da spreče ovakve tragedije", istakao je Stanisavljević.

"Pružni prelaz neobezbeđen, vozač prošao provere"POSLE 5 MRTVIH: Meštani na barikadi, traže rampu

Pet osoba poginulo je u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša u petak, 21. decembra, a 26 je povređeno.

Troje putnika stradalo je na mestu sudara, a dvoje je preminulo u bolnici od posledica povreda.

Među poginulima je dvoje dece.

A u Železnicama kažu - sve po propisu (VIDEO)

Pružni prelaz bio je obeležen vertikalnom signalizacijom, tj. znakom, ali nije imao rampu.

Zbog ove nesreće u Nišu je juče bio proglašen Dan žalosti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sutra počinje izgradnja rampe na prelazu u Međurovu

Izvor: Blic, 23.Dec.2018

"Infrastruktura Železnice Srbije" sutra počinje izgradnju putnog prelaza i u Međurovu i u narednih 15 dana, ako vremenske prilike ne uspore radove, biće postavljena rampa, a na tom prelazu biće i čuvar, saopšteno je iz tog preduzeća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.