Moskva predala Ukrajini tri zarobljena broda

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva predala Ukrajini tri zarobljena broda

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Moskva predala Ukrajini tri broda koja je zarobila prošle godine.
Izveštač Rojtersa na Krimu, video je brodove obalske straže koji su u nedelju vukli tri broda kroz Kerčki moreuz prema Crnom moru, pripremajući ih za primopredaju.

Ukrajina je tražila njihov povratak kao gest dobre volje iz Moskve uoči četvorostranog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mirovnog samita o istočnoj Ukrajini sledećeg meseca u Parizu.
Pre skoro godinu dana tri ukrajinska broda koja su prolazila kroz Kerčki moreuz na putu ka Marijupolju oduzeta su jer nisu imala dozvolu za prolazak i zašli su u ruske teritorijalne vode. Moskva je saopštila da su brodovi – dva mala ukrajinska oklopna artiljerijska broda i tegljač – ilegalno ušli u njene teritorijalne vode. Kijev je to negirao.
Rusija je vratila mornare koji su u septembru bili na brodovima za Ukrajinu, u sklopu dogovora o razmeni zarobljenika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RUSIJA VRTATILA UKRAJINI ZAROBLJENE BRODOVE: Gest dobre volje pred miirovni samit!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2019

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da je Moskva predala Ukrajini tri broda koja je zarobila prošle godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.