Mezijer zabranio Bele vukove

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2016, 04:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mezijer zabranio Bele vukove

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer juče je izdao zabranu za desnoekstremističko udruženje Teroristička posada belih vukova (Weisse Wolfee Terrorcrew)

Zabrana je u šest sati ujutru istovremeno dostavljena na adrese 12 članova ove "posade".

- Taj savez je udruženje neonacista koji otvoreno i agresivno demonstriraju mržnju protiv naše države i društva, protiv političkih neistomišljenika, migranata i policijskih službenika. Oni se otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjašnjavaju za nacionalsocijalizam, koji zagovara diktaturu koja treba da se uspostavi svim sredstvima, obrazložio je ministar Mezijer svoju odluku.

U isto vreme je startovala policijska racija u deset pokrajina, saopštilo je nadležno ministarstvo. Pretres je izveden u 13 objekata u Hamburgu, Donjoj Saksoniji, Brandenburgu, Berlinu i Severnoj Rajni-Vestfaliji, pri čemu su zaplenjeni CD-ovi, kompjuteri i propagandni materijal.

Prema izveštaju državne bezbednosti za 2014. godinu, ova neonacistička organizacija je aktivna širom zemlje. Organizovani su u sekcije po gradovima, a najuže jezgro čini 25 članova. Na parlamentarno pitanje partije Levice, postavljeno u martu 2015. godine, savezna vlada je odgovorila da se ovoj grupaciji pripisuje 11 krivičnih dela. Njeni članovi su, između ostalog, u februaru ove godine učestvovali u napadu na pripadnike leve scene na glavnoj železničkoj stanici u Hamburgu.

Izvorno je Teror - posada belih vukova nastala kao fan-grupa skinheds-bande Beli vukovi u Severnoj Rajni-Vestfaliji, navodi se u izveštaju državne bezbednosti za 2008. godinu. Već naredne godine je policija izvršila pretrese stanova u više pokrajina. Tada su 23 osobe optužene za prekršaje - zbog nošenja uniforme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.