Marš Moldavaca: Hoćemo ujedinjenje s Rumunijom!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2016, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš Moldavaca: Hoćemo ujedinjenje s Rumunijom!

Više hiljada građana Moldavije marširalo je ulicama prestonice Kišinjeva, pozivajući na ujedinjenje sa Rumunijom i obnovu unije koja je trajala od 1918. do 1940. godine.

"Jedinstvo!", uzvikivali su učesnici marša, tražeći mere koje bi omogućile ponovno ujedinjenje, prenose agencije.

Oni su tražili i mere koje bi omogućile da se lakše dobije rumunsko državljanstvo, a parlamente obe zemlje su pozvali da usvoje principe ponovnog ujedinjenja, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Oko četvrtine građana Moldavije želi ujedinjenje s Rumunijom, pokazuju ankete.

S druge strane, samo mali broj Rumuna podržava ponovno ujedinjenje s Moldavijom, koja ima četiri miliona stanovnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Moldavija: Marš za ujedinjenje s Rumunijom

Izvor: Studio B, 28.Mar.2016

Više hiljada građana Moldavije marširalo je ulicama prestonice Kišinjeva, pozivajući na ujedinjenje s Rumunijom i obnovu unije koja je trajala od 1918. do 1940. godine. .."Jedinstvo!", uzvikivali su učesnici marša, tražeći mere koje bi omogućile ponovno ujedinjenje...Oni su tražili i mere...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.