Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: B92, 05.Avg.2021, 11:36

Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija i sahrana ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog biće održana u petak, 6. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova.

Komemoracija će biti održana u tom ministarstvu u 10.30, dok će Lazanski biti sahranjen u 13 časova na Novom groblju.

Lazanski će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Novinar, vojni analitičar i ambasador Miroslav Lazanski umro je iznenada u sredu u Beogradu, u 71. godini.

Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lazanski je rođen u Karlovcu, gimnaziju "Jovan Dučić" završio je u Trebinju, a Pravni fakultet u Zagrebu. Vojni rok je služio 1977. godine u Bitolju, u sastavu 41. pešadijske divizije JNA, gde je i odlikovan Medaljom za vojničke vrline. Nosilac je i Ordena časti Republike Srpske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sledeće vozilo Vojske Srbije koje će proizvesti Jugoimport SDPR poneti ime preminulog Miroslava Lazanskog.

"Doneli smo odluku, već je dogovoreno sa Jugoimport SDPR-om, sledeće vozilo koje budemo proizveli, namensko, multifunkcionalno za armiju, zvaće se po Lazanskom. Pored "Lazara" imaćemo i 'Lazanski'", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miroslav Lazanski će u petak biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2021

Komemoracija i sahrana ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog održaće se u petak, 6. avgusta, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Radio 021...

Sahrana Lazanskog u Aleji zaslužnih građana

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2021, 07:36

BEOGRAD - Ambasador Srbije u Rusiji i poznati novinar Miroslav Lazanski biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PORODICA POTPUNO UTUČENA NA KOMEMORACIJI: Njih je Miroslav Lazanski voleo više od sebe (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Lazanski biti sahranjen u 13 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana..Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom počela je danas u Ministarstvu spoljnih poslova u 10.30 sati.....Podsetimo, novinar, vojni analitičar i ambasador Miroslav Lazanski umro je iznenada u sredu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.