Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libanski demonstranti nastavili blokadu puteva

Libanski demonstranti su danas nastavili blokadu glavnih autoputeva zapljenim automobilskim gumama i barikadama nakon što je kasno sinoć jednog partijskog zvaničnika ubio vojnik.

Lokalni zvaničnik je ubijen dok su vojnici pokušavali da otvore put koji su blokirali demonstranti u južnom Bejrutu, saopštila je vojska.

Kako je navedeno, ubistvo se dogodilo u kvartu Kaldeh tokom sukoba u kojem je vojnik otvorio vatru da rastera grupu ljudi.

To je prva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << žrtva u protestima širom zemlje započetim 17. oktobra protiv političara koji su na vlasti decenijama i koje demonstranti smatraju korumpiranim i nesposobnim da prevaziđu ekonomsku krizu.

Danas su škole, fakulteti i banke ostali zatvoreni, što se smatra odrazom produbljivanja političke i finansijske krize s kojom je suočena ta mala zemlja.

Demostranti su rekli da će ostati na ulicama nakon intervjua predsednika Libana Mišela Auna za televiziju u kojem je apelovao da odu kući.

Aun je sinoć najavio da će možda biti novog odlaganja obrazovanja vlade, posle ostavke premijera Saada Haririja 29. oktobra, i upozorio na katastrofu ako masovni protesti nastave da parališu zemlju.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Libanski demonstranti nastavili blokadu puteva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2019

Libanski demonstranti su danas nastavili blokadu glavnih autoputeva zapaljenim automobilskim gumama i barikadama nakon što je kasno sinoć jednog partijskog zvaničnika ubio vojnik, javlja AP. Lokalni zvaničnik je ubijen dok su vojnici pokušavali da otvore put koji su blokirali demonstranti u južnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.