LEPA BRENA TUŽILA BRČKO DISTRIKT

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA BRENA TUŽILA BRČKO DISTRIKT

SARAJEVO - Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, tužila je Brčko distrikt 14. oktobra prošle godine za naknadu štete od 200.000 KM, jer joj je oduzeto pravo građenja, a pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna rasprava.

SARAJEVO  - Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, tužila je Brčko distrikt 14. oktobra prošle godine za naknadu štete od 200.000 KM (oko 100.000 evra), jer joj je oduzeto pravo građenja, a pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rasprava.

Pozivajući se na dokument iz Pravobranilaštva u Brčkom, "Dnevni avaz" navodi da je Lepa Brena jedna od 62 pravna i fizička lica čija je tužba protiv Brčko distrikta veća od 50.000 KM.

Ukupna potraživanja ova 62 pravna i fizička lica od Brčko distrikta iznose 148.820.269 KM.

Distrikt su tužili i Dragomir Jurošević i Raco Simić, koji traže odštetu od 148.290 i 766.050 KM na ime naknade štete zbog neosnovanog hapšenja, jer su bili pritvoreni zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Brčkom, što nije dokazano.

Prema tvrdnjama nekoliko visokih funkcionera u Vladi Brčko distrikta, ova lokalna zajednica bi mogla da bankrotira zbog velikog broja tužbi, odnosno većih i manjih odštetnih zahtjeva, koji se nezvanično procjenjuju na oko 300 miliona KM.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.