Kurti: Grenel se promenio nakon posete Srbiji, postoji tajni sporazum između Vučića i Tačija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 00:38

Kurti: Grenel se promenio nakon posete Srbiji, postoji tajni sporazum između Vučića i Tačija

Kosovski premijer u tehničkom mandatu Aljbin Kurti izjavio je da je američkom ambasadoru Ričardu Grenelu "važnije brzo postizanje sporazuma nego njegov sadržaj" i da je ubeđen da postoji tajni sporazum između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Kurti je u emisiji “Mišljenje” na TV Kljan rekao da "treba da razumemo da posrednici, kada putuju na relaciji Priština-Beograd, ponekad u šeširu nose priznanja, a ponekad nose šešir posrednika". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

“Kada je reč o ambasadoru Grenelu, on je došao kao posrednik i verujem da je trebalo da čuje i zvanični stav države Kosovo. Tačno je da sam bio u intenzivnoj komunikaciji s njim i Grenel je imao stav da Kosovo treba da ukine taksu, a Srbija treba da zaustavi kampanju protiv priznavanja, ali to nije spominjao posle posete Srbiji”, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Kurti je izneo tvrdnju da Tači ima tajni sporazum sa Vučićem, ali da prema tom sporazumu Kosovo ne dobija teritoriju Bujanovca i Preševa.

Rekao je da bi prema tom sporazumu Kosovo trebalo da se odrekne nekih opština.

“To je sporazum prema kojem bi Kosovo trebalo da se odrekne opština severno od reke Ibar, Srbija bi takođe dobila dodatne srpske opštine južno od reke Ibar. U zamenu Kosovo bi uzelo neka sela u Preševskoj dolini, ali ne i Bujanovac i Preševo”, izjavio je Kurti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kurti: Grenel se promenio nakon posete Srbiji

Izvor: B92, 08.Maj.2020

Kosovski premijer u tehničkom mandatu Aljbin Kurti izjavio je da je američkom ambasadoru Ričardu Grenelu "važnije brzo postizanje sporazuma nego njegov sadržaj"..Kurti je rekao i da je ubeđen da postoji tajni sporazum između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija...Kurti je sinoć u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.