Kornjače zaustavile avione u Njujorku

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kornjače zaustavile avione u Njujorku

Oko 150 kornjača ispuzalo je u Njujorku na asfalt aerodromskih pisti na putu ka peščanoj obali gde polažu jaja, što je dovelo do kašnjenja više destina letova na aerodromu Džon Kenedi (JFK).

Kornjače su počele da se pojavljuju u zoru. Lučke vlasti Njujorka i Nju Džersija su saopštile da je ubrzo na jednoj od pista i obližnjim prilazima bilo toliko mnogo kornjača da su kontrolori morali da avione koji su se spremali za poletanje preusmere na druge piste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Letovi su kasnili u proseku pola sata, saopštila je Savezna agencija za aviosaobraćaj.

Migracija kornjača na njujorškom aerodromu se dešava svake godine jer je on izgrađen na obodu jednog zaliva i jednog zaštićenog područja. Krajem juna kornjače izlaze iz zaliva i kreću ka plaži kako bi položile jaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kornjače zaustavile avione u Njujorku (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Jun.2011

Oko 150 kornjača ispuzalo je u Njujorku na asfalt aerodromskih pisti na putu ka peščanoj obali gde polažu jaja, što je dovelo do kašnjenja više destina letova na aerodromu "Džon Kenedi". ..Letovi sa međunarodnog aerodroma ''Džon Kenedi'' u Njujorku odloženi su na kratko, jer je oko 150 barskih...

Nastavak na S media...

Kornjače poremetile avione u Njujorku

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 06:10

Oko 150 kornjača ispuzalo je danas u Njujorku na asfalt aerodromskih pisti na putu ka peščanoj obali gde polažu jaja, što je dovelo do kašnjenja više destina letova na aerodromu Džon Kenedi (JFK)...Kornjače su počele da se pojavljuju u zoru. Lučke vlasti Njujorka i Nju Džersija su saopštile...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.