Kina može da jednim udarom zbriše San Francisko sa lica Zemlje? Testirana zastrašujuća nova raketa

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina može da jednim udarom zbriše San Francisko sa lica Zemlje? Testirana zastrašujuća nova raketa

Moćno oružje, koje je razvijano 10 godina, dizajnirano je za lansiranje sa podmornica klase “Džin” TESTIRANA je nova kineska raketa, koja navodno može da da jednim udarom "izbriše" San Francisko.Najsavremeniji projektil JL-3 lansiran je prošlog meseca sa podmornice u Žutom moru i ima domet 9.000 kilometara, što je za 3.000 kilometara manje od američkog pandana Trajdent. Pročitajte još: Američki list: Bombarderi B-52 kod ruskih vojnih baza — „smrtonosna igra"Kina >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ovom demonstracijom sile prkosi glasnim apelima međunarodne zajednice.Peking je ovako dobio mogućnost da izvodi napade na zapadnu obalu Amerike sa bezbedne udaljenosti voda sopstvene teritorije. Moćno oružje, koje je razvijano 10 godina, dizajnirano je za lansiranje sa podmornica klase “Džin”, na koje staje 24 ove rakete.Kako otkriva izvor britanskog lista, JL-3 je stub strateške nuklearne sile Kine, dok se izveštaju Pentagona navodi da je u planu izgradnja čitave flote podmornica nove generacije.
Pogledaj vesti o: Kineska nova godina

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

AMERIČKI KOŠMAR: Kinezi testirali NUKLEARKU, stiže do Zapadne obale SAD za 30 MINUTA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019

Na nju se čekalo deset godina...Kina je testirala najsavremeniju raketu prošlog meseca u Žutom moru, otkrili su izvori. Projektil JL-3 ima domet 9.000 kilometara, znatno duži od svog prethodnika JL-2...To znači da Kina sada može da izvodi napade na zapadnu obalu Amerike sa bezbedne udaljenosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.