Kina: Katastrofalne poplave izazvane nezapamćenim padavinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 08:16

Kina: Katastrofalne poplave izazvane nezapamćenim padavinama

Dolina reke Jangce pogođena je padavinama nezapamćenim u poslednjih 50 godina i poplavama u kojima ima i brojnih ljudskih žrtava, do sada ukupno 141, izvestio je AP.

Gotovo cela kontinentalna Kina je pogođena nevremenom uključujući i područja na zapadu zemlje - Tibet i Sinđijang, izjavio je zamenik ministra za vanredne situacije Ženg Guoguang.

Šteta je procenjena na više stotina miliona dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čime je zadat novi udarac kineskoj ekonomiji koja je u poteškoćama i zbog pandemije korona virusa.

Posebno je pogođena pokrajna Hubej, bogata rekama i jezerima, ali poplave su ozbiljno ugrozile i gradove u centralnim i južnim delovima Kine.

Osim povećanja nivoa najveće azijske reke Jangce i ostale reke i jezera u Kini imaju uznemirujući povećan vodostaj, upozorio je zamenik kineskog ministra za vanredne situacije Ženg Guoguang.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POPLAVE KAKVE SE NE PAMTE POLA VEKA U dolini reke Jangce poginula najmanje 141 osoba (FOTO)

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Dolina reke Jangce pogođena je padavinama nezapamćenim u poslednjih 50 godina i poplavama u kojima ima i brojnih ljudskih žrtava, do sada ukupno 141.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.