Keri: Postoji i plan B za Siriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Postoji i plan B za Siriju

Državni sekretar SAD Džon Keri danas je nagovestio da postoji i plan B za Siriju, u slučaju neuspeha diplomatskog i političkog procesa, koji SAD i Rusija pokušavaju da sprovedu u cilju prekida vatre u Siriji.

"Kada sam se sastao sa predsednikom Putinom (u decembru prošle godine), rekao sam mu da test neće biti moguć za šest meseci ili za godinu i po dana, kada su bili planirani izbori. Mi ćemo već za mesec ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva znati da li se sprovodi proces tranzicije. Ako ne bude tako, postoje, naravno, opcije za plan B, koje će biti razmotrene", rekao je Keri pred Spoljnopolitičkim odborom američkog Senata.

Glasine o planu B za Siriju, odnosno o međunarodnoj vojnoj intervenciji, kako bi se okončao sukob u Siriji, već su se čule početkom februara, kada je Keri bio na turneji u Evropi, navodi agencija Frans pres.

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, SAD su se zalagale za pružanje finansijske i vojne pomoći opozicionim grupama.

Potom je osnovana međunarodna vojna koalicija koja od 2014. godine provodi vazdušne udare na uporišta Islamske države u Siriji.

Juče je saopšteno da su SAD i Rusija postigle dogovor o prekidu vatre u Siriji i da će on stupiti na snagu 27. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Keri: Postoji i plan B za Siriju ukoliko ne uspe prekid vatre

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2016, 01:19

Državni sekretar SAD Džon Keri danas je nagovestio da postoji i plan B za Siriju, u slučaju neuspeha diplomatskog i političkog procesa, koji SAD i Rusija pokušavaju da sprovedu u cilju prekida vatre u Siriji. "Kada sam se sastao sa predsednikom Putinom (u decembru prošle godine), rekao sam mu da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.