Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron upućuje vojsku u poplavljena područja severne Engleske

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će uputiti dodatni broj vojnika na sever Engleske koji je pogođen poplavama."Održan je sastanak kriznog štaba posvećen nezapamćenim poplavama. Dodatni broj vojnika biće upućen na lice mesta za pomoć ugroženom stanovništvu", rekao je Kameron.

Stotine ljudi evakuisano je zbog poplava uzrokovanih obilnim kišama u severnom delu Engleske, u Velikoj Britaniji, gde je 10.000 porodica ostalo bez struje.

Više od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 300 upozorenja izdato je u oblastima Lankašir i Jorkšir, a oko 30 puta objavljeno je da su moguće jače poplave s još težim posledicama.

U Lankaširu su angažovane vojne snage da bi stanovnicima pomogle u borbi protiv poplava.

Jake poplave su isti region pogodile i početkom decembra, kada je pričinjena šteta od više stotina miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron upućuje vojsku u poplavljena područja severne Engleske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Dec.2015

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u nedelju da će uputiti dodatni broj vojnika na sever Engleske koji je pogodjen poplavama..."Održan je sastanak kriznog štaba posvećen nezapamćenim poplavama. Dodatni broj vojnika biće upućen na lice mesta za pomoć ugroženom stanovništvu", rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.