Jedan mrtav i jedan ranjen u novom izraelskom napadu na Gazu

Izvor: Blic, 14.Okt.2012, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan mrtav i jedan ranjen u novom izraelskom napadu na Gazu

Jedna osoba je ubijena, a još jedna ranjena u večerašnjem vazdušnom napadu izraelske vojske na Gazu, rekao je jedan palestinski zdravstveni zvaničnik.

Izraelska vojska saopštila je da je njena avijacija gađala ekstremiste iz jedne grupe povezane s Al Kaidom, dan pošto je raketa ispaljena iz Gaze pala na jednu kuću u Izraelu.

U saopštenju vojske se navodi da su na meti bombardovanja bili "teroristički operativci" iz grupe koja se zalaže za globalni "sveti rat", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << džihad.

Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, naveo je da je u vazdušnom napadu pogođeno jedno bezbednosno postrojenje, ali da niko nije povređen.

Raketa iz Gaze pala je juče na jednu izraelsku kuću, a u tom napadu

niko nije povređen.

Izrael i Hamas uglavnom se pridržavaju nepisanog primirja, posle kratkog rata pre skoro četiri godine. Uprkos tome, povremeni napadi se nastavljaju.

Povezane vesti: Izrael: Nema prolaza za brod sa aktivistima Mladi Palestinac se spalio u Gazi UN: Pojas Gaze nemoguć za život do 2020. Egipat zatvara tunele za krijumčarenje u Pojas Gaze Palestinac poginuo u izraelskom vazdušnom udaru

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izrael gađao Gazu, ima mrtvih

Izvor: B92, 14.Okt.2012

Jerusalim -- Jedna osoba je ubijena, a još jedna ranjena u večerašnjem vazdušnom napadu izraelske vojske na Gazu, rekao je jedan palestinski zdravstveni zvaničnik...Izraelska vojska saopštila je da je njena avijacija gađala ekstremiste iz jedne grupe povezane s Al Kaidom, dan pošto je raketa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.