Islamisti optužili SAD za lažni video snimak Bin Ladena

Izvor: Blic, 10.Maj.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti optužili SAD za lažni video snimak Bin Ladena

VAŠINGTON - Islamisti su putem svog veb sajta danas optužili Sjedinjene Američke Države da su obelodanile lažni video snimak ostarelog Osame bin Ladena na kome vođa Al kaide gleda svoje fotografije na televiziji.

Šumuk el Islam, glavni sajt na kome se postavljaju video snimci Al kaide, postavio je video u kome se upoređuju ranije fotografije Bin Ladena i prikazani snimak ostarelog bin Ladena, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija AFP.

Islamski sajt tvrdi da je njihov video "odgovor na snimak koji su prikazali arapski i strani mediji na kome Bin Laden gleda sebe na televiziji".

"Oprez, oprez, Amerika laže", čuje se glas u tom 10-minutnom videu u kome se ukazuje na razlike između ušiju i očiju na ranijim fotografijama i snimka ostarelog bin Ladena.

Američki zvaničnici su obelodanili pet video snimaka koje su zaplenili u skrovištu bin Ladena u pakistanskom gradu Abotabadu, između ostalog i snimak bin Ladena sa daljinskim upravljačem ispred televizora, ispod ćebeta, kako gleda svoje slike na televiziji.

Na tom snimku bin Laden ima sedu bradu, dok je na ostalima njegova brada ofarbana u crno.

Više od 20 američkih komandosa upalo je u njegovo skrovište u Abotabadu 2. maja, usmrtivši vodju Al kaide i još četvoro ljudi.
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika nije na izdisaju

Izvor: Danas, 09.Maj.2011, 20:02

Kada jedna država ima ogromne izvore moći, posmatrači često takvu situaciju nazivaju hegemonističkom. Danas veliki broj stručnjaka tvrdi da sve veća moć drugih zemalja i to što Amerika gubi uticaj na Bliskom istoku zahvaćenom revolucijama ukazuje na slabljenje „američke hegemonije“. Međutim,...

Nastavak na Danas...

Vođa Hamasa: SAD nisu imale pravo da ubiju Bin Ladena

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Maj.2011

Vođa Hamasa Kaled Mašal izjavio je da Sjedinjene Američke Države nisu imale pravo da ubiju Osamu bin Ladena, ali je naglasio da to ne znači da njegova palestinska islamistička grupa podržava napade Al kaide na civile. U izjavi sa televziju

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.