Iran nastavlja nuklearne pregovore

Izvor: B92, 15.Dec.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran nastavlja nuklearne pregovore

Teheran -- Šef iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif izjavio je da će Teheran nastaviti pregovore o svom nuklearnom programu sa međunarodnom posredničkom šestorkom.

On je saopštio da će Iran to uraditi čak i posle povlačenja iz razgovora na ekspertskom nivou zbog mera SAD prema kompanijama koje po mišljenju Vašingtona krše važeći režim sankcija prema Iranu.

Zarif je na svom "fejsbuk" profilu okrivio "neadekvatne akcije" SAD, preneo je Asošijeted pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nastavićemo razgovore u Ženevi. Pokazaćemo adekvatnu, kalkulisanu, svrsishodnu i pametnu reakciju na neadekvatnu i nekonstruktivnu akciju", naveo je iranski ministar spoljnih poslova.

"Razgovor i dostizanje odluke je težak posao i imaće svoje uspone i padove (...) Predvidjali smo to od prvog dana", naveo je Zarif.

Ministarstvo finansija i spoljnih poslova SAD juče su saopštili da se zamrzavaju sredstva nekoliko pravnih lica koja, kako se navodi, prodaju materijale koji se koriste za proizvodnju oružja za masovno uništenje, i na taj način krše režim američkih sankcija Iranu.

Zapadne zemlje okrivljuju Iran da želi da proizvodi nuklearno oružje, što Teheran poriče, tvrdeći da je nuklearni program te zemlje miroljubiv.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.