Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: U ilegalnom rudniku uglja zbog poplave blokirano 13 rudara

Najmanje 13 rudara ostalo je zarobljeno zbog poplave u ilegalnom rudniku uglja u udaljenom području na severoistoku Indije, saopštila je danas policija.

Na licu mesta desetine spasilaca ispumpavaju vodu koja je juče poplavila okno u blizini jedne reke u državi Megalaja, bogatoj mineralima.

"Radimo sve što možemo da ih izvučemo. Prema našim podacima, u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poplave je u rudniku bilo 13 osoba", navela je policija.

Sud je 2014. naredio zatvaranje rudnika uglja u tom području nakon žalbi ekoloških aktivista na "ozbiljno zagađenje vode".

Međutim, lokalno stanovništvo je nastavilo da ilegalno kopa ugalj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ilegalnom rudniku uglja zbog poplave zarobljeni rudari

Izvor: B92, 14.Dec.2018

Nju Delhi -- Najmanje 13 rudara ostalo je zarobljeno zbog poplave u ilegalnom rudniku uglja u udaljenom području na severoistoku Indije, saopštila je danas policija...Na licu mesta desetine spasilaca ispumpavaju vodu koja je juče poplavila okno u blizini jedne reke u državi Megalaja, bogatoj mineralima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.