Izvor: Beta, 09.Feb.2021, 23:36

Hapšenje u Velikoj Britaniji zbog hakovanja telefona javnih ličnosti u SAD

Britanska policija danas je uhapsila osam osumnjičenih u okviru istrage o hakovanju mobilnih telefona američkih javnih ličnosti radi kradje njihovog novca ili ličnih informacija.Osumnjičeni koji imaju izmedju 18 i 26 godina, uhapšeni su danas u Engleskoj i Škotskoj i preti im sudjenje za proneveru, pranje novca, a jednom od njih preti i izručenje u SAD.Medju žrtvama njihovih hakerskih napada tokom 2020. godine su "influenseri", sportske zvezde, muzičari čija imena nisu otkrivena, kao i njihove porodice, saopštila je britanska agencije za borbu protiv organizovanog kriminala (NCA).Istragu su sproveli britanski istražitelji u saradnji sa Ef-Bi-Ajem (FBI) i američkom tajnom službom. Ona je otkrila mrežu počinilaca koji su iz Velike Britanije dolazili do telefonskih brojeva svojih žrtava i "preuzimali kontrolu" nad njihovim aplikacijama i ličnim računima menjajući njihove lozinke.Uspeli su da ukradu novac, bitkoine i lične podatke, i da upadnu i na naloge svojih žrtava na društvenim mrežama.Da bi to uradili, hakeri su pribegli tehnici nazvanoj "SIM swapping" koja se sastoji u tome da se šifra SIM kartice koja je u telefonu zameni šifrom druge kartice kojom upravljaju kradljivci koji tako preuzimaju sve podatke iz telefona.Time se eksploatiše slabost sistema mobilne telefonije u kojem se zamena šifre SIM kartice koristi kada neko izgubi ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje u Velikoj Britaniji zbog hakovanja telefona javnih ličnosti u SAD

Izvor: Danas, 10.Feb.2021, 00:02

Britanska policija danas je uhapsila osam osumnjičenih u okviru istrage o hakovanju mobilnih telefona američkih javnih ličnosti radi krađe njihovog novca ili ličnih informacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.