Haiti: Pobeglo više od 170 bosonogih zatvorenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiti: Pobeglo više od 170 bosonogih zatvorenika

Više od 170, uglavnom bosonogih, zatvorenika savladalo je čuvare zatvora u centralnom delu Haitija i otelo im oružje, a zatim ubilo jednog čuvara i pobeglo iz zatvora, saopštile su danas lokalne vlasti.

Incident se dogodio u zatvoru u gradu Arkaje, oko 50 kilometara severno od prestonice Port O Prens, a begunci su ubili jednog čuvara iz vatrenog oružja, a više njih povredili, izjavio je sudija Anri Klod Lui-Žan, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a prenela agencija AFP.

Zatvorenici su tokom haotičnog bekstva ukrali i veću količinu oružja, a neki su čak i zapucali na policajce.

Provincijske vlasti navode da su zatvorenici krenuli u napad nakon što su ih pustili iz pretrpanog ograđenog prostora u kupatilo na kupanje.

Zatvori na Haitiju su ozloglašeni po svojoj prenapučenosti, a mnogi ljudi provode više godina u pritvoru do pravosnažne presude.

U toku je potera za beguncima, a policija je zatražila od lokalnog stanovništva da strogo prate policijska uputstva dok zatvorenici ne budu uhvaćeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro 200 pritvorenika pobeglo iz zatvora na Haitiju

Izvor: RTS, 23.Okt.2016

Više od 170 uglavnom bosonogih zatvorenika savladalo je čuvare zatvora u centralnom delu Haitija i otelo im oružje, a zatim ubilo jednog čuvara i pobeglo iz zatvora. . Incident se dogodio u zatvoru u gradu Arkaje, oko 50...

Nastavak na RTS...

MASOVNO BEKSTVO IZ ZATVORA Više od 170 bosonogih zatvorenika savladali čuvare, oteli im oružje i pobegli

Izvor: Blic, 23.Okt.2016

Više od 170 uglavnom bosonogih zatvorenika savladalo je čuvare zatvora u centralnom delu Haitija i otelo im oružje, a zatim ubilo jednog čuvara i pobeglo iz zatvora, saopštile su danas lokalne vlasti...A massive manhunt is underway in Haiti after more than 100 mostly barefoot prisoners escaped from...

Nastavak na Blic...

(VIDEO) KAD RULJA NAPADNE: Više od 170 bosonogih zatvorenika pobeglo iz zatvora na Haitiju

Izvor: Kurir, 23.Okt.2016

...Incident se dogodio u zatvoru u gradu Arkaje, oko 50 kilometara severno od prestonice Port O Prens, a begunci su ubili jednog čuvara iz vatrenog oružja, a više njih povredili, izjavio je sudija Anri Klod Lui-Žan, a prenela agencija AFP..Zatvorenici su tokom haotičnog bekstva ukrali i veću količinu...

Nastavak na Kurir...

Haiti: Iz zatvora uteklo 170 bosonogih osuđenika

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2016

Više od 170 uglavnom bosonogih zatvorenika savladalo je čuvare zatvora u centralnom delu Haitija i otelo im oružje, a zatim ubilo jednog čuvara i pobeglo iz zatvora...Incident se dogodio u zatvoru u gradu Arkaje, oko 50 kilometara severno od prestonice Port O Prens, a begunci su ubili jednog čuvara...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.