Izvor: B92, 09.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzija: Sakašvili pobednik

Tbilisi -- Dosadašnji predsednik Gruzije Mihail Sakašvili ostaće na toj funkciji pošto je u prvom krugu izbora osvojio 52,21 odsto glasova.

Sakašvilijev glavni konkurent, Levan Gačečiladze, koji ne priznaje rezultate subotnjih predsedničkih izbora, osvojio je 25,26 odsto glasova. "Ostalo nam je da prebrojimo glasove sa 0,1 odsto birališta, ali oni neće promeniti rezultat", izjavio je predsednik izborne komisije Levan Tarknišvili gruzijskoj televiziji.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao da su ovo "preliminarni zvanični rezultati koji bi mogli da se promene pošto izborna komisija ili sudovi razmotre žalbe".

Opozicija, koja optužuje Sakašvilija za izbornu krađu, preti da će organizovati masovne proteste ako ne bude bilo drugog kruga izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.