Erl preti Istočnoj obali

Izvor: RTS, 01.Sep.2010, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Erl" preti Istočnoj obali

Otpočela evakuacija turista sa ostrva nedaleko od obale Severne Karoline, pošto se uragan "Erl", prošavši preko Kariba, približava Istočnoj obali SAD. Vetar dostiže brzinu 125 kilometara na sat.

Istočna obala SAD priprema se za dolazak razornog uragana "Erl", koji je dostigavši brzinu od 200 kilometara na čas oslabio i trenutno se svrstava u treću kategoriju uragana, od najviše pet. Brzina vetra dostiže 125 kilometara na sat.

Na satelitskim snimcima "Erla", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je NASA objavila ranije, vidi se da je uragan prešao područje Kariba i da se kreće prema istočnoj američkoj obali, izvestili su američki mediji.

Otpočela je evakuacija turista sa ostrva Okrakouk nedaleko od obale Severne Karoline. S obzirom da je teško predvideti gde će tačno udariti uragan, moguće su evakuacije i u drugim gradovima istočne obale, pre svega u državi Mein.

U zavisnosti od pravca kretanja, "Erl" bi mogao da pogodi i Njujork. Uragan je prethodno pogodio Portoriko, a mogao mi da udari i Bahamska ostrva.

Uragan "Daniela", čiji se dolazak takođe sa strahom iščekivao i koji je do sada već odneo dva života, u međuvremenu je nešto oslabio na severnom Atlantiku, ali Nacionalni centar za uragane je upozorio da se na istom području Atlantika već formira nova oluja pod imenom "Fiona".

Ipak, kako se navodi, ne očekuje se da će "Fiona" ojačati do nivoa uragana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.