Marković ministar bez portfelja

Izvor: S media, 30.Jul.2010, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković ministar bez portfelja

Skupština Crne Gore izabrala je direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Duška Markovića za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore i dala pozitivno mišljenje o novom kandidatu za šefa crnogorske tajne policije.

Vlada Crne Gore predložila je za novog direktora ANB Vladana Jokovića, koji je rad u sluzbi od kraja devedesetih proveo na poslovima operativca, a zatim na čelu Sektora za nacionalizam i ekstremizam.

Skupština je na današnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sednici dala pozitivno mišljenje o kandidaturi Jokovića, ali to mišljenje nije obavezujuće za Vladu Crne Gore, u čijoj je nadležnosti da na predlog premijera imenuje i razrešava direktora te službe.

Jokovićev prethodnik Duško Marković bio je na čelu tajne službe 12 godina, a mandat mu ističe pocetkom avgusta.

Opozicija se izjasnila protiv Jokovića, zato što misli da je "na pogrešnom mestu", a ne zato što "ne smatra da je on dobro rešenje".

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Predrag Bulatović ne veruje da će Joković "reformisati službu", jer kadrovi koje predlaže premijer Milo Djukanović "ne mogu da sprovedu reforme".

Bulatović je ocenio da služba nije transformisana za vreme mandata doskorašnjeg direktora Markovića i da je "u službi očuvanja režima na vlasti".

"Jedini uspeh jeste neovlašćeno prisluškivanje opozicije, novinara i predstavnika nevladinog sektora i ovo je kontinuitet UDB-e i SDB-a", rekao je Bulatović.

U vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da je kandidat za direktora ANB-a profesionalac, da je njegov prethodnik Marković "uspešno vodio službu" i da će novim "angažmanom doprineti" rezultatima izvršne vlasti.

Dosadašnji direktor ANB-a je izabran za ministra bez portfelja i on će biti angažovan na bezbednosnim pitanjima u odnosima s NATO-om i Evropskom unijom.

Opozicija je saopštila da je zatečena predlogom vlade za imenovanje Markovića za ministra, da je o tome saznala iz medija, kao i to da joj nije jasno šta će biti njegov posao u vladi.

Dužnost ministra bez portfelja za poslove bezbednosti u odnosima s NATO-om i EU je nova u izvršnoj vlasti.

Skupština je ovim izborima završila prolećno zasedanje tokom kojeg su usvojena 93 zakona.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef tajne policije izabran za novog ministra u crnogorskoj Vladi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2010

  Skupština Crne Gore izabrala je  direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duška Markovića za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore i dala pozitivno mišljenje o novom kandidatu za šefa crnogorske tajne policije. Vlada je  predložila je za novog direktora ANB Vladana Jokovića,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šef tajne policije postavljen za ministra

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2010

Skupština Crne Gore izabrala je direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Duška Markovića za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore i dala pozitivno mišljenje o novom kandidatu za šefa crnogorske tajne policije...Vlada Crne Gore predložila je za novog direktora ANB Vladana Jokovića,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.