Devojka Andreasa Lubica čekala bebu?

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2015, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka Andreasa Lubica čekala bebu?

Devojka s kojom se kopilot srušenog aviona "Džermanvingsa" u francuskim Alpima, Andreas Lubic, zabavljao poslednjih nekoliko meseci, navodno je profesor engleskog i matematike u srednjoj školi iz Dizeldorfa, a svojim đacima je nedavno prenela da očekuje bebu.

Neki drugi izvori, koji nisu provereni, ističu i da je nastavnica Andreasu Lubicu saopštila nameru da raskine vezu s njim, iako su, navodno, planirali da se venčaju.

Ovo je jedna od najnovijih verzija razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samoubistva kopilota Andreasa Lubica, uz dodatne psihofizičke tegobe, da je "pregoreo" na poslu, patio od depresije, imao kataraktu... Mnogo dijagnoza pronađeno je Lubicu u veoma kratkom roku, pa su se, paralelno sa najverovatnijom verzijom samoubistva kopilota, na društvenm mrežama pojavile i obavezne teze iz domena "teorije zavere" koje optužuju matičnu kuću i evropskog konstruktora da su našli idealnog krivca, da ne bi, navodno, doveli u pitanje kvalitet svojih aparata i usluga.

Ove teorije podgrejali su navodi istrage u rekordnom roku, posle svega 48 sati, koji su gotovo nedvosmisleno ukazivali na Lubica kao krivca, dok obično proteknu meseci prilikom sličnih nesreća, da bi se dobili konkretniji detalji.Takođe, mogućnost terorističkog akta praktično je izbrisana još i pre nego što su policajci pretresli kuću njegovih roditelja, gde je povremeno boravio, i njegov stan u Diseldorfu.

LETENJE U ALPIMA

Letenje paraglajderom bio je veliki Lubicov hobi. Još nije utvrđeno odakle se sve spuštao, a ima onih koji veruju da je možda leteo i na Alpima pa je, kada je prepoznao predeo, odjednom došao na suludu ideju, da baš tu izvrši samoubistvo.

Oni koji ne veruju da je Lubic izazvao nesreću, navode i neke druge podatke. Navodno je, pre svega nekoliko nedelja, kupio dva nova "audija", za sebe i devojku, koja je radila kao nastavnica. Stan u Diseldorfu je iznajmio pre svega nekoliko meseci. Ko kupuje kola i iznajmljuje stan, ako namerava da se ubije?

I pogled na njegovu stranicu "Fejsbuka" govori da je reč o, na prvi pogled, običnom mladom čoveku. Voleo je muziku, kuglanje, hamburgere i viceve. Jedan od njegovih prijatelja je, baš preko "Fejsbuka", preneo da su, pre Lubicovog puta za Barselonu, pravili planove za period posle njegovog povratka.

Samoubice, u principu, ostave neki trag za sobom, da bi opravdali svoj akt ili, bar, izazvali sažaljenje. Policija u njegovom stanu, međutim, nije pronašla ništa slično što bi na to ukazivalo. Nije pušio, trčao je, održavao kondiciju, pazio šta je jeo. Ko je taj koji čuva svoje telo, a želi da se ubije? Uostalom, tokom poslednjeg godišnjeg pregleda, sredinom prošle godine, bio je "sto odsto" zdrav.

S druge strane, međutim, navodi se mnogo detalja koji ne idu Lubicu u prilog. Tu je, najpre, zaključak stručnjaka da udes nije mogao da izvede tako što bi, eventualno, pao u nesvest, pa glavom u padu pokrenuo komande. Prekidač za gubljenje visine može da se pokrene samo svesno, i to okretanjem prekidača za tri četvrtine kruga. "Crna kutija" je pokazala da je njegovo disanje bilo sasvim normalno. Tu je i svedočenje njegove bivše devojke da je imao morbidne ideje i spremao "nešto veliko".

Psiholozi ističu da je Andreas Lubic, jednostavno, bio opsednut poslom, i da je to preneo i na privatan život. Utvrđeno je i da je 10. marta bio na pregledu na klinici u Diseldorfu, zbog smetnji u vidnom polju, ali da nije bilo reči o katarakti, već, verovatno, o psihosomatskim problemima. Saznalo se i da su njegovi psihički problemi 2009. godine bili takvi da je morao da bude hospitalizovan.

Zbog nagomilanih zdravstvenih problema, Andreas Lubic se, prema mišljenju mnogih psihologa, ozbiljno pribojavao da mu, krajem juna, kada je imao zakazan sledeći redovni godišnji lekarski pregled, licenca neće biti produžena i da će mu se, tako, svi njegovi snovi srušiti.

Istraga ističe da još nijedan uzrok nije isključen, računajući pogrešnu manipulaciju za komandama ili tehnički problem. Samoubistvo je, ipak, daleko najozbiljniji trag.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.