Žerar Depardje odriče se francuskog državljanstva

Izvor: Blic, 16.Dec.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žerar Depardje odriče se francuskog državljanstva

Poznati francuski glumac Žerar Depardje saopštio je da se odriče francuskog državljanstva i pasoša pošto se oseća "uvređenim" zbog kritika na račun njegovog preseljenja u Belgiju kako bi izbegao poreze u svojoj domovini.

U otvorenom pismu upućenom premijeru Francuske Žan-Marku Erou, koje je objavio list Žurnal de dimanš, 63-godišnji glumac je naveo: "Ne tražim da se moj potez odobrava, ali barem bi mogli da mi iskažu poštovanje".

Ranije ove sedmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijer Ero opisao je odluku Depardjea da napusti Francusku kao "patetičnu".

U svom pismu, Depardje je ocenio da nikoga ko je do sada napustio Francusku nisu toliko uvredili kao njega, prenosi AFP.

"Ko ste vi da me na taj način vređate", upitao je glumac premijera, dodajući da je uvek plaćao poreze.

Depardje se pridružio nekim od najbogatijih poslovnih ljudi Francuske koji su prešli u Belgiju nakon odluke socijalističke vlade da oporezuje sa 75 odsto godišnje prihode svojih državljana koji premašuju milion evra.

Povezane vesti: Najbogatiji Francuz nastaviće da plaća porez u Francuskoj kao i do sada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Depardje se odriče francuskog državljanstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2012

PARIZ -..Poznati francuski glumac Žerar Depardje saopštio je danas da se odriče francuskog državljanstva i pasoša pošto se oseća "uvređenim" zbog kritika na račun njegovog preseljenja u Belgiju kako bi izbegao poreze u svojoj domovini...U otvorenom pismu upućenom premijeru Francuske Žan-Marku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.