Bugarski poljoprivrednici obustavili protest, železničari i dalje u štrajku

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski poljoprivrednici obustavili protest, železničari i dalje u štrajku

Bugarski proizvođači žitarica, koji su pre dve večeri sa 170 traktora ušli u Sofiju protestujući zbog smanjenja agrarnog budžeta i zahtevajući ostavke ministara finansija i poljoprivrede, obustavili su protest do 31. januara 2012. godine.

Predsednik Nacionalne asocijacije proizvođača žitarica Angel Vukodinov rekao je da će poljoprivrednici do tada videti kako će država izmiriti obećane subvencije.

Prema dogovoru sa predstavnicima vlasti, država do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << decembra treba da im isplati 35 miliona evra.

"Nastavljamo sa zahtevom da ministri podnesu ostavke i do 31. januara videćemo da li će oni to učiniti. Nakon ovog datuma odlučićemo da li da nastavimo sa protestima", naglasio je Vukodinov.

Traktori su danas bili parkirani ispred sedišta bugarske Skupštine, a poljoprivrednici nisu organizovali protestnu šetnju.

U Bugarskoj je danas nastavljen štrajk železničara koji se protive najavljenim reformama koje podrazumevaju otpuštanje više od 2.000 radnika i zatvaranje oko 150 nerentabilnih železničkih linija. Železničari štrajkuju od 8.00 do 16.00 časova po lokalnom vremenu, a najavili su da će štrajkovati i sutra.

Povezane vesti: U Sofiji protestovalo 20.000 građana Bugarska pred blokadom Privilegije pojedinaca guše male proizvođače Selu treba strategija Vlada Srbije: Nema para u budžetu za subvencije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.