Bugarski mitropolit: Hramove otvoriti za beskućnike

Izvor: Blic, 02.Jan.2013, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski mitropolit: Hramove otvoriti za beskućnike

Mitropolit Varne Kiril Kovačev naložio je da tokom hladnih meseci "kad temperatura drastično opadne" svi hramovi u gradovima i selima mitropolije budu danonoćno otvoreni, kako bi se beskućnici sklonili od hladnoće.

Beskućnicima i skitnicama crkva treba da ponudi obrok, u slučaju potrebe i odeću, prenosi Verska informativna agencija iz Beograda.

Kako prenosi VIA, sličnu praksu sada uvodi i mitropolija Sliven.

U gradu Ruse na Dunavu tamošnja mitropolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvorila je "topli dom" za beskućnike, sa kapacitetom za 75 osoba. Za njih je obezbeđen i lekarski pregled.

Renoviranje prostora smeštenog u zgradi bivše škole, zatvorene pre deset godina, finansirala je katolička humanitarna organizacija Karitas.

Povezane vesti: Sofija: Mitropolit menjao prezime radi prikrivanja prošlosti Mitropolit udario novinarku na vanrednom Saboru BPC Najmanje devet osoba umrlo od hladnoće u istočnoj Evropi Ledeni talas u Evropi odneo skoro 90 života Zima zavladala Nemačkom, škole zatvorene

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bugarska crkva otvara vrata za beskućnike

Izvor: Blic, 02.Jan.2013

Po nalogu mitropolita Varne Kirila Kovačeva, tokom hladnih meseci, kada temperatura drastično opadne, svi hramovi u gradovima i selima mitropolije moraju da budu danonoćno otvoreni kako bi se beskućnici i skitnice sklonili od vremenskih neprilika...Njima crkva treba da ponudi obrok, a u slučaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.