Vučić i Bogdanov o daljem strateškom partnerstvu

Izvor: RTS, 10.Mar.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Bogdanov o daljem strateškom partnerstvu

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Mihailom Bogdanovom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju strateškog partnerstva.
Premijer Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Bogdanov saglasni su da kontinuitet sastanaka visokih zvaničnika dveju zemalja značajno doprinosi sadržajnim političkim odnosima i svestranoj saradnji.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijer je zahvalio ruskom zvaničniku na doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Republike Srbije, koja dolazi do izražaja i kroz usklađene aktivnosti u međunarodnim organizacijama.
Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije diplomatskim i mirnim sredstvima.
Upoznao je Bogdanova sa bezbednosnim prilikama i izazovima na Zapadnom Balkanu, poput neodgovornih najava formiranja vojske takozvane države Kosovo, suprotno odredbama Briselskog sporazuma, ali je i naglasio čvrsto opredeljenje Srbije za politiku mira, stabilnosti i saradnje u regionu.
Isto tako se, kroz svoje spoljnopolitičke aktivnosti, Srbija zalaže za mirno rešavanje svih regionalnih kriza, uz uvažavanje interesa svih strana, rekao je premijer.
Zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov istakao je da se Ruska Federacija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike, te stoga dele zabrinutost i podržavaju politiku Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanov preneo Vučiću: Rusija se ne meša (VIDEO)

Izvor: Beta, 10.Mar.2017

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov rekao je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da se Rusija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na medjunarodne prilike, pa stoga deli zabrinutost i podržava politiku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.