Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogataš sve ostavio princu Felipeu

MADRID - Multimilioner Huan Injasio Balada Labres, preduzetnik sa Baleara, koji je preminuo u novembru prošle godine, sve bogatstvo je testamentom ostavio španskom prestolonasledniku princu Felipeu i unučićima kralja Huana Karlosa i kraljice Sofije (kojih je osam). Imetak se procenjuje na nekoliko desetina miliona evra.

Pola te svote je zaveštano na ime prestolonaslednika, njegove supruge Leticije i unucima kraljevskog para, a drugu polovinu biznismen je poverio princu Felipeu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bi osnovao zadužbinu na opštu korist društva.

Portparol španskog dvora izjavio je da kraljevska porodica nije poznavala velikodušnog donatora, za koga se navodi da je svoje bogatstvo stekao na Balearima.

- Kraljevska porodica nema nikakvu informaciju o prirodi nasleđenih dobara, o njihovoj količini kao ni o tome da li postoje druge osobe koje bi mogle da polažu pravo na njih - ističe se u saopštenju dvora.

Vest o multimilionskom nasledstvu izazvala je buru negodovanja u delu španske javnosti, posebno u redovima partije Zelenih.

- Budući da građani kroz poreze plaćaju izdržavanje kraljevske porodice, a ona sada ima priliku da nasledi veliko bogatstvo, red je da taj novac pokloni državi - izjavio je portparol Zelenih.

Nekoliko aktivista sugerisalo je kraljevskoj porodici da iskoristi novac za ublažavanje posledica finansijske krize u zemlji i pomoć postradalima u zemljotresu na Haitiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.