BiH preuzela ambasadu SFRJ u Oslu

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH preuzela ambasadu SFRJ u Oslu

Sarajevo -- Bosna i Hercegovina je od Srbije preuzela zgradu ambasade bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije u Oslu.

Komisije dve države su izvršile primopredaju svih imovinsko-pravnih i investiciono-tehničkih dokumenata, kao i primopredaju pokretne imovine - inventara osnovnih sredstava.

Primopredaja je izvršena na osnovu Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ koji je potpisan 29. juna 2001. godine u Beču.

"Nakon potpisivanja Zapisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem su Komisije BiH i Republike Srbije konstatatovale da nisu imale primedbe na postupak primopredaje ispred objekta je podignuta zastava Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH preuzela od Srbije ambasadu u Oslu

Izvor: Akter, 03.Sep.2012

Bosna i Hercegovina je od Srbije preuzela zgradu ambasade bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije u Oslu

Nastavak na Akter...

BiH preuzela zgradu ambasade u Oslu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2012

SARAJEVO - BiH je od Srbije preuzela zgradu ambasade bivše SFRJ koja se nalazi u Oslu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.