Berluskoni u vladi, Leta premijer

Izvor: B92, 27.Apr.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni u vladi, Leta premijer

Rim -- Italija je, posle dva meseca političke krize, danas dobila vladu koju će formirati snage desnice koje predvodi Silvio Berluskoni i partija levog centra.

Premijer će biti lider Demokratske levice Enriko Leta, ali mu je za održivost vlade bila neophodna podrška Berluskonijeve koalicije desnice.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova biće Berluskonijev najviši politički savetnik Anđelino Alfano, bivši ministar pravde.

Leta i ministri zakletvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će položiti u nedelju.

Leta je inače sestrić bivšeg Berluskonijevog dugogodišnjeg savetnika, pa se smatra da taj odnos ublažava često burne odnose dva glavna koaliciona partnera.

Predsedink Đorđo Napolitano, koji je Leti poverio mandat za formiranje vlade, pozvao je koalicione partnere da rade "u duhu apsolutne, neophodne kohezije" dok budu sprovodili potrebne političke i ekonomske reforme.

Napolitano je rekao da je to "bila i jeste jedina moguća vlada" i izrazio uverenje da će rivali moći da rade zajedno za dobrobit zemlje.

Politička kriza u Italiji trajala je od izbora u februaru. Stranke od tada pokušavaju da formiraju novu vladu, ali su svi dosadašnji pokušaji propali.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Leta premijer, Berluskoni u vladi

Izvor: Akter, 27.Apr.2013

Italija je, posle dva meseca političke krize, danas dobila vladu koju će formirati snage desnice koje predvodi Silvio Berluskoni i partija levog centra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.