IZRAEL BIO SPREMAN ZA KOPNENU INVAZIJU: Trenutak je falio da izbije sveopšti rat, a onda se umešala Bela kuća

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 09:21

IZRAEL BIO SPREMAN ZA KOPNENU INVAZIJU: Trenutak je falio da izbije sveopšti rat, a onda se umešala Bela kuća

Razgovor sa izraelskim premijerom je imao velikog uticaja na kasnije odluke

SAD su odgovorile Izrael od kopnene operacije u Pojasu Gaze, piše "Politiko", pozivajući se na izvore u Beloj kući.

Predstavnici američke administracije su u privatnom razgovoru sa Benjaminom Netanijahuom pozvali izraelskog premijera da okonča vojnu operaciju protiv palestinskih radikalnih pokreta.

Izvori "Politika" su sigurni da je nakon ovog razgovora Netanijahu odustao od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kopnene operacije i saopštio da će sukob uskoro biti završen.

Pored toga, SAD su, navodno, samostalno ubedile Egipat da zaključi sporazum sa obe zaraćene strane. Vašington je očekivao da se kriza završi u najkraćem roku, zato je i izabrao strategiju pritiska na Izrael i razgovore sa drugim mogućim posrednicima u pregovorima.

Kako javlja agencija AP, pozivajući se na neimenovane izvore, operacija Izraela u Gazi će se završiti u narednih nekoliko dana.

Prema njihovim podacima, predsednik Džo Bajden je u ponedeljak zatražio od rukovodstva Izraela da prekine napade na Pojas Gaze.

U administraciji SAD smatraju da u uslovima eskalacije vreme ne igra za Izrael i da je u njegovom interesu da prekinu operaciju.

Podsetimo, tokom noći više od 50 izraelskih aviona pogodilo je 40 podzemnih ciljeva Hamasa u Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dok bukti rat na Bliskom istoku, Bajden posmatra i MUDRO ĆUTI: Svi ga zovu da se umeša, a evo šta se krije iza njegove tišine

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden u razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom rekao da podržava prekid vatre u sukobu između "Izraela i palestinskih militanata", saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.