BOMBAŠ NA MOTOCIKLU RAZNEO NAJMANJE 56 LJUDI

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBAŠ NA MOTOCIKLU RAZNEO NAJMANJE 56 LJUDI

PEŠAVAR - Najmanje 56 osoba je poginulo i više desetina ih je ranjeno u napadu bombaša samoubice na motociklu, u plemenskoj oblasti na severozapadu Pakistana uz granicu s Avganistanom, saopštile su lokalne vlasti novi bilans žrtava.

Bombaš samoubica se motociklom dovezao do mesne kancelarije u jednom selu u plemenskoj oblasti Mohmand, rekao je jedan lokalni zvaničnik. U eksploziji su uništene prodavnice, mesna kancelarija i mali zatvor, rekao je taj zvaničnik.

Mohmand je jedna od oblasti u pakistanskom plemenskom pojasu koji važi za uporište talibana i terorističke organizacije Al Kaide. Pakistanska vojska sprovela je nedavno operacije u Mohmandu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.