DOBILA BLIZNAKINJE: Baka rodila svoje unuke!

Izvor: Kurir, 15.Avg.2013, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBILA BLIZNAKINJE: Baka rodila svoje unuke!

Suzi Kozisek iz Ajove rodila je svoje unuke bliznakinje Hejli i Hedli. Ona je je naime bila surogat majka za svoju kćerku Ašli Larkin, jer ona zbog plućne hipertenzije nije mogla da iznese trudnoću

SAD - Suzi Kozisek iz Ajove rodila je svoje unuke bliznakinje Hejli i Hedli. Ona je je naime bila surogat majka za svoju kćerku Ašli Larkin, jer ona zbog plućne hipertenzije nije mogla da iznese trudnoću.

Pre nego što je rodila blizance u januaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ona je bila surogat majka i za Ašlijinu ćerku Harper rođenu u junu 2011.

Surogat majke dobrovoljno pristaju da nose trudnoću umesto drugih žena koje to same ne mogu da učine.  Jajne ćelije i sperma se usađuju od bioloških roditelja i sjedinjuju in vitro oplodnjom. Dobijeni embrion se tada usađuje u matericu surogat majke.

“Čula sam za proceduru na jednom TV šou i odlučila sam da proverim mogućnost da ja to uradim za svoju ćerku”, kaže Kozisek.

Larkinova kaže da svoju decu smatra blagoslovom i čudom.

“Uvek sam bila bliska s mamom, čak i pre ovoga, tako da je to nepromenjeno i zahvalna sam što će imati tako blisku vezu sa unučićima”, kaže ona.

Dr Jani Jensen, lekar Mejo klinike koji je izveo veštačku oplodnju kaže da su ovakve okolnosti izuzetno neuobičajene.

“Neobično je da baka bude surogat majka svojim unučićima. Oni su dokaz duboke ljubavi koje majke gaje prema svojoj deci. Izuzetno je to šta je ova majka učinila kako bi njena ćerka mogla da ima decu”, rekao je lekar.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAKA RODILA SVOJE UNUKE: Amerikanka (53) ćerki rodila bliznakinje

Izvor: Telegraf.rs, 16.Avg.2013, 00:31

Suzi Kozisek (53) iz Ajove rodila je svoje unuke bliznakinje Hejli i Hedli. Ona je bila surogat majka za svoju kćerku Ašli Larkin, jer ona zbog bolesti nije mogla da iznese trudnoću

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.