Izvor: B92, 06.Apr.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnicima zabranjen solarijum

Beč -- Maloletnicima u Austriji će od 1. septembra biti zabranjeno korišćenje solarijuma zbog zaštite od raka kože, objavilo je austrijsko ministarstvo za omladinu.

Vlasti su upozorile da natpisi na salonima sa solarijumima da je korišćenje solarijuma dozvoljeno samo punoletnim osobama neće biti dovoljni, već da će vlasnici tih salona morati da kontrolišu lične karte klijenata, ili uvedu automatizovan sistem koji će omogućiti sprovodjenje tog propisa. Kazne za kršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propisa u salonima biće i do 2.180 evra.

Nedavno istraživanje Međunarodnog centra za istraživanja raka u Lijonu (Francuska) pokazalo je rast opasnosti od raka kože za 75 odsto veći među osobama koje su redovno posećivale solarijume pre napunjenih 35 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija zabranjuje maloletnicima da koriste solarijum

Izvor: Blic, 06.Apr.2010

Maloletnicima u Austriji će od 1. septembra biti zabranjeno korišćenje solarijuma kako bi se zaštitili od raka kože, objavilo je austrijsko ministarstvo za omladinu...Vlasti su, međutim, upozorile da natpisi na salonima sa solarijumima da je korišćenje solarijuma dozvoljeno samo osobama starijim...

Nastavak na Blic...

Maloletnicima zabranjeni solarijumi

Izvor: Glas javnosti, 07.Apr.2010, 07:06

BEČ - Maloletnicima u Austriji će od 1. septembra biti zabranjeno korišćenje solarijuma kako bi se zaštitili od raka kože, objavilo je austrijsko ministarstvo za omladinu...Vlasti su, međutim, upozorile da natpisi na salonima sa solarijumima da je korišćenje solarijuma dozvoljeno samo osobama...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.