Apelujem, odobrite sporazum

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Apelujem, odobrite sporazum"

London -- Britanski premijer Boris Džonson apelovao je na poslanike u britanskom parlamentu da odobre sporazum o Bregzitu ove nedelje.

Džonson je naveo da ni on, ni EU ni javnost ne želi novo odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije.

On je u poslednjem obraćanju poslanicima pre glasanja, sinoć u saopštenu naveo da je obezbedio novi sporazum kojim Britanija može da krene dalje i raspravlja o pitanjima zdravstvene politike, obrazovanja ili troškova života, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

"Javnost ne želi više odlaganja, ni evropski lideri, ni ja. Završimo sa Bregzitom 31. oktobra i krenimo dalje", rekao je Džonson.

On je ponovio i da novi sporazum obezbedjuje okvir za novi odnos zasnovan na slobodnoj trgovini i prijateljskoj saradnji.

"Napuštamo EU, ali ćemo uvek biti Evropljani", rekao je Džonson.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.