Amerikanci sahranili El Bagdadija u moru

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci sahranili El Bagdadija u moru

Telo El Bagdadija je sahranjeno u moru, kao što je bio slučaj i posle ubistva vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, javio je Ej-Bi-Si.
Načelnik Združenog štaba američke armije Mark Mili izjavio je da SAD imaju video-materijal i fotografije tela El Bagdadija, vođe Islamske države koji je ubijen u vojnoj operaciji u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji.

"Ipak, nećemo ih objaviti u ovom trenutku", rekao je Mili.
Mili je istakao i da su dve osobe uhapšene u vojnoj akciji prilikom koje je ubijen El Bagdadi, i da se nalaze na bezbednoj lokaciji, u američkom pritvoru.
Telo El Bagdadija je sahranjeno u moru kao što je bio slučaj i posle ubistva vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, javio je Ej-Bi-Si pozivajući se na tvrdnje tri zvaničnika.
SAD su želele da izbegnu da grob El Bagdadija na kopnu postane svetilište za pristalice Islamske države. 
Istovremeno, neimenovani zvaničnik Stejt departmenta rekao je da je posle ubistva El Bagdadija likvidiran i drugi čovek Islamske države, Abu el Hasan el Muhadžir.
To se dogodilo u zajedničkoj akciji kurdskih i američkih trupa, takođe na severu Sirije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Al Bagdadi sahranjen u moru, kao i Bin Laden

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019

Posmrtni ostaci lidera Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija sahranjeni su u moru, nakon što je on poginuo tokom američke vojne akcije na njegov kamp na severozapadu Sirije proteklog vikenda, potvrdio je danas neimenovani američki zvaničnik...Vlasti nisu objavile detalje o tome koji je američki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.