Indijski advokati neće da zastupaju počinioce silovanja

Izvor: Blic, 02.Jan.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski advokati neće da zastupaju počinioce silovanja

Nju Delhi - Nijedan advokat neće da zastupa počinioce silovanja čija je žrtva preminula, u sudskom procesu koji sutra počinje u sudu u Nju Delhiju, saopštili su danas iz advokatskog udruženja.

- Odlučili smo da nijedan advokat ne zastupa u odbrani optužene za silovanje pošto bi bilo nemoralno braniti ih u postupku - izjavio je Sandžaj Kumar, advokat i član Saveta advokata prestoničkog Okružnog suda Saket za agenciju AFP.

Kumar je potvrdio da nijedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2.500 registrovanih advokata u Okružnom sudu Saket u južnom Nju Delhiju gde će se suditi počiniocima zločina, neće učestvovati u tom sudskom procesu i da su "odlučili da ostanu po strani kako bi osigurali brzu pravdu", što znači da će vlasti morati da imenuje branioce optuženih.

Pripadnicima delhijske bande sutra počinje suđenje u Okružnom sudu Saket kada će policija predstaviti prikupljene dokaze na 1.000 strana i očekuje da će i formalno biti podignuta optužnicu protiv šestorice mladića koji su 16. decembra silovali 23-trogodišnju studenkinju medicine i njenog momka u autobusu u Nju Delhiju.

Od zadobijenih povreda ona je preminula nekoliko dana kasnije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

IND: Niko neće da brani silovatelje

Izvor: B92, 02.Jan.2013

Nju Delhi -- Nijedan advokat neće da zastupa počinioce silovanja čija je žrtva preminula, u sudskom procesu koji sutra počinje, saopštili su iz advokatskog udruženja..."Odlučili smo da nijedan advokat ne zastupa u odbrani optužene za silovanje pošto bi bilo nemoralno braniti ih u postupku",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.