Zvezda roze mrežama protiv raka dojke

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda roze mrežama protiv raka dojke

Oktobar je mesec posvećen borbi protiv raja dojke, a fudbaleri Crvene zvezde su i ove godine podržali akciju borbe protiv te opake bolesti.

Prvotimci ‚crveno-belih‘ Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan, zajedno sa devojkama iz ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda na stadionu „Rajko Mitić“ zakačili su u četvrtak roze mreže na golove. Na taj način skrenuli su pažnju na rasprostranjenost >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << raka dojke i podigli svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Ugledni srpski kardiohirurg predsednik Zdravstvene komisije FSS i član UO Crvene zvezde Miljko Ristić podržao je tu akciju.

Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa podjednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji“, rekao je Ristić.

Zvezdin kapiten Mičel Donald imao je važnu poruku za sve dame.

Uvek rado podržavam ovakve akcije. Nekada ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni, ali nisu svesni da ima onih koji nažalost pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju“, poručio je Donald.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

CRVENO-BELI U HUMANITARNOJ MISIJI: Donald, Pešić i Borjan sa fudbalerkama Zvezde u borbi protiv raka dojke

Izvor: Kurir, 12.Okt.2017

Fudbaleri Crvene zvezde i ove godine podržali su akciju borbe protiv raka dojke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.