Zvanično: Veseli napustio Fenerbahče

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 16:42

Zvanično: Veseli napustio Fenerbahče

Češki košarkaš Jan Veseli i zvanično je napustio redove turskog Fenerbahčea.

Fenerbahče je aktuelni šampion Turske, pošto su u finalu savladali Anadolu Efes i nakon toga ostali bez trenera Aleksandra Đorđevića i nekolicine igrača.

Đorđevića je nasledio grčki stručnjak Dimitris Itudis, a jedan od košarkaša koji su napustili ekipu je i "leteći Čeh" Jan Veseli.

"Veoma mi je teško da napišem ove reči. Posle osam godina, naše putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se bliži kraju. Želeo bih da vam zahvalim što ste ovo mesto učinili domom za mene i moju porodicu", napisao je Veseli na Instagramu.

"Bila je čast dati krv, znoj i suze za dres koji svi toliko volite... Za dresom u koji sam se zaljubio tokom boravka ovde. Fenerbahče će uvek biti duboko u mom srcu. Jedva čekam da se jednog dana vratim u Tursku, jer će Istanbul i Fenerbahče uvek biti moj dom", dodao je on.

Veseli je sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu 2017. godine, četiri titule prvaka Turske i tri nacionalna kupa.

Po navodima brojnih medija, nekadašnji košarkaš Partizana karijeru će nastaviti u Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.