Zlatni kadeti

Izvor: RTS, 29.Avg.2011, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni kadeti

Muška kadetska reprezentacija Srbije drugi put uzastopno osvojila je titulu svetskog prvaka. Ovim trijumfom naši odbojkaši objedinili su titule prvaka Evrope i sveta. Posle 115 minuta, povremeno dramatične borbe, u finalu SP 2011. u Argentini, u Baija Blanki, Srbija je savladala Španiju sa 3:2.

Srpska kadetska reprezentacija je drugi put uzastopno osvojila titulu svetskog prvaka.

Posle 115 minuta, povremeno dramatične borbe, u finalu SP 2011. u Argentini, u Baija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Blanki, Srbija je savladala Španiju sa 3:2 (25:23, 25:19, 28:30, 14:25, 15:11).

Izabranici Milana Đuričića slavili su posle trilera koji je trajao gotovo dva časa i u kojem su se Španci jednom vratili sa ivice. Srbija je vodila sa 2:0 u setovima, posle izvanredne igre i imala meč loptu u trećem setu.

Malo ko je očekivao dramu u dvorani "Osvaldo Kasanova" posle dominacije srpskih odbojkaša u prva dva seta. Činilo se, čak, da će reprezentacija Srbije do titule doći u najkraćem mogućem roku, pošto je u trećem setu imala i meč loptu.

Nažalost, kada ona nije iskorišćena, sve se okrenulo protiv srpskih kadeta. Španci su dobili taj i naredni set i izjednačili rezultat na 2:2.

Psihološka prednost u tim trenucima bila je, apsolutno, na strani španskih odbojkaša koji su, čini se, sa prevelikim optimizmom ušli u odlučujući set.

Izabranici selektora Milana Đuričića, međutim, tek tada su iskazali svoj karakter. Ne osvrćući se na dešavanja u prethodna dva seta, zaigrali su maksimalno angažovano i vrlo brzo poveli sa 9:4. Poslednji trzaj Španci su učinili smanjenjem vođstva suparnika na 9:7, a onda je usledila fenomenalna serija od 6:2 u poenima i reprezentacija Srbije je odbranila titulu svetskog prvaka osvojenu pre dve godine u Jezolu.

Pored titule namenjene najboljoj reprezentaciji šampionata, srpskim odbojkašima pripao je i trofej namenjen najboljem igraču. On je dodeljen kapitenu našeg nacionalnog tima Urošu Kovačeviću.

On je bio i najbolji pojedinac našeg tima na meču sa Španijom, zabeležio je čak 28 poena. Odličan je bio i Katić sa 18. Neverovatan učinak imao je mladi Španac Viljena, čak 48 poena.

Utakmicu u dvorani "Osvaldo Kasanova" posmatralo je 3500 gledalaca, a sudili su Ernan Gonsalo Kasamikela iz Argentine i Amin Ibrahim el Traifi iz Saudijske Arabije.

Bronzu su osvojili Kubanci koji su pobedili selekciju Francuske 3:0 (25:18;25:17;25:21).

Zlatni kadeti iz Argentine se vraćaju u utorak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.