Vemić i Zverev dobili u dva seta

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vemić i Zverev dobili u dva seta

Srpski teniser Dušan Vemić i Nemac Miša Zverev plasirali su se u drugo kolo dublova na US Openu.

Na startu turnira srpsko-nemačka kombinacija pobedila je Amerikance Brendana Evansa i Aleksa Kuznjecova u dva seta - 7:6 (8-6), 7:5. U narednoj rundi rivali Vemića i Zveuzreva biće Belorus Maks Mirnji i Endi Rem iz Izraela, koji su pobedili još jedan američki par Erik Butorac, Skot Lipski rezultatom 6:3, 6:1.

Na terenu 10 Vemić i Zverev pokazali su izuzetnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << efikasnost u duelu sa američkim parom, jer su dobrom igrom u završnici taj-brejka prvog i jedinom brejk prilikom u drugom setu stigli do prolaska.

U ranoj fazi meča Evans i Kuznjecov su stekli brejk-šansu, koju nisu uspeli da iskoriste. Oba para čuvala su bez većih problema svoje servise, pa je pobednik odlučen u taj-brejku. Amerikanci su poveli 4-1, imali su i 6-3, ali su Srbin i Nemac ne samo odbranili tri set-lopte, nego su serijom od pet poena uzeli i set.

U drugom setu ponovo su rivali Vemića i Zvereva imali brejk-priliku za vođstvo, ali je nisu iskoristili. Opet su oba para čuvala svoj servis sve do poslednjeg, dvanaestog gema. Tada su srpski i nemački teniser stekli prve dve brejk šanse, iskoristili ih i obezbedili pobedu za 95 minuta.

Pre njih plasman u drugo kolo dubla izborio je i Tipsarević, a kasnije je u miksu uspešan bio Zimonjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.