VATERPOLO: Filipović sprečio senzaciju

Izvor: Mondo, 03.Okt.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Filipović sprečio senzaciju

Glavni favorit za osvajanje titule prvaka države, kragujevački Radnički na suv kvalitet dobio Vojvodinu u Novom Sadu - 12:9. Spektakularni golovi mladih igrača Vojvodine.

"Tim snova" iz Kragujevca zamalo da već na startu srpskog prvenstva dobije šamar od podmlađene Vojvodine u Novom Sadu na startu srpskog šampionata.

Radnički je bio u podređenom položaju tri četvrtine, ali, kao da su velemajstori vaterpolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igre, a pre svih Filip Filipović čekali poslednji deo igre da pokažu ko je ko.

Vojvodina - Radnički 9:12 (4:2, 2:3, 3:1, 0:6) u derbiju 1. kola srpskog prvenstva. Filip Filipović je bio petostruki strelac!.

Nema sumnje da će Radnički igrati sve bolje, da će trener Dejan Udovičić uštimovati orkestar, ali isto tako, nema sumnje da je Vojvodina zaslužila sve pohvale i aplauze.

Igrali su Novosađani kao u transu tri četvrtine. Motiv je bio ogroman pred tim mladim momcima - dokazati se protiv vrhunskih igrača kakvi su Vanja Udovičić, Filip Filipović, Aleksandar Ćirić, Damir Burić, Bois Zloković...

I, momcima u belim kapicama svaka čast!

Imala je Vojvodina vođstvo od 5:2, potom čak 9:5(!), pred poslednju četvrtinu +3 (9:6). Ali, onda su Filipović, Udovičić i Zloković preuzeli stvar u svoje ruke i sprečili senzaciju. A svakako je da bi senzacija bila da je Vojvodina pobedila.

Kako je krenuo meč videlo se da debitant u A ligi neće lako do bodova u Novom Sadu. Ispaljivali su projektile Dušan vasić, Srđan Vuksanović, a pogotovo Aleksandar Njegovan, čiji će gol, već sada se može reći, ući u konkurenciju za najlepši u sezoni! Raspalio je Njegovan sa više od 10 metara i pocepao mrežu Radničkog, na čijem golu je bio Igor Lazić (Zdravko Radić još nije završio neku papirologiju).

Kod vođstva 5:2, Vojvodina je osvojila loptu, ali je Vuksanović, u želji da je vrati odličnom Milošu Marinkoviću, zapravo predao u ruke Zlokoviću, koji taj poklon nemilosrdno koristi. Ali, ni ta greška, kao ni neke koje su usledile nisu pokolebale mladu ekipu Vojvodine da nastavi da pruža žestok otpor favorizovanom gostu.

Uspeo je "raštimovani" Radnički da se približi na gol minusa (5:6), ali je usledila serija od 3-0 Vojvodine i iznenađujuće vođstvo od 9:5. Ipak, kvalitet Radničkog je presudio. Vojvodina je ostala bez nekolicine važnih igrača ovog leta (Boris vapenski, Ivan Basara, Marko Matović, Aleksandar Ranđić) i taj manjak se osetio...Radničkom bodovi, Vojvodini aplauzi.

VOJVODINA: Dušan Vasić 3 gola, Srđan Vuksanović 2, Aleksandar Njegovan 1, Miloš Maksimović 1, Nemanja Ubović 1, Uroš Kalinić 1.

RADNIČKI: Filip Filipović 5, Boris Zloković 3, Vanja Udovičić 2, Dušan Marković 1, Đorđe Filipović 1.

IGRAČ VIŠE: Vojvodina 2/3, Radnički 2/8.

PETERCI: Vojvodina 1/1, Radnički 1/1.

REZULTATI 1. KOLA:

Singidunum - Dunav 5:7

Vojvodina - Radnički 9:12

ŽAK - Banjica (20h)

Beograd - Partizan (20h)

slobodna je Crvena zvezda

(MONDO - foto: VK Radnički)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VATERPOLO: Fića kao ferari, Partizan sa nulom

Izvor: Mondo, 03.Okt.2012

Glavni favorit za osvajanje titule prvaka države, kragujevački Radnički na suv kvalitet dobio Vojvodinu u Novom Sadu - 12:9. Spektakularni golovi mladih igrača Vojvodine. Partizan dobio Beograd 19:0!.."Tim snova" iz Kragujevca zamalo da već na startu srpskog prvenstva dobije šamar od podmlađene...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.