UEFA otkrila plan za spas evropskog fudbala, promene i u narednoj sezoni!

Izvor: Sportske.net, 29.Mar.2020, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA otkrila plan za spas evropskog fudbala, promene i u narednoj sezoni!

Jedno od rešenja na stolu, sve zavisi od toga koliko će trajati pandemija.

Danas je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin govorio kako evropska kuća fudbala ima tri plana za rešenje problema koji je izazvala pandemija Korona virusa.

Tajms je otkrio jedan od njih koji će se ticati i naredne sezone.

Naime, UEFA predlaže da se sva fudbalska takmičenja završe u avgustu, a da će zbog toga naredna sezone biti skraćena kako bi fudbaleri mogli da izdrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << velike napore.

EURO je odložen za narednu godinu, pa postoji velika opasnost da ukoliko se ova sezona završi kasno, naredna bude gotova tik pred Evropsko prvenstvo u najboljem slučaju.

Gubici širom Evrope su ogromni, samo na ime TV prava Premijer liga će izgubiti 750 miliona funti, dok ukupni gubici u Seriji A iznose 800 miliona evra.

Za sada nije poznato šta zapravo znači "skraćivanje" takmičenja pod okriljem UEFA, mnogi govore o tome da će se napraviti poseban sistem za sve lige, kao i za evropska takmičenja kako bi se odigrao manji broj utakmica.

Jedino što je za sada sigurno jeste neizvesnost...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.