To što Ančeloti radi Modriču je kriminal

Izvor: B92, 29.Okt.2023, 17:45

"To što Ančeloti radi Modriču je kriminal"

Luka Modrić ove sezone nije prva opcija u Real Madridu, iako je tokom godina unazad doneo puno "kraljevskom klubu".

Trener Karlo Ančeloti smatra da Hrvat, u 38. godini života, ne može da doprinese toliko kao neki drugi, mlađi momci.

Ove sezone je Modrić počeo samo pet od ukupno 14 utakmica. Sa klupe je počeo i subotnji "El klasiko".

Barselona je vodila od 6. minuta, a Modrić je u igru ušao u 63. umesto Tonija Krosa. Bila je to njegova 500. utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dresu Madriđana.

Modrić je uzeo kapitensku traku od Karvahala i počeo je preokret "kraljeva". Junak jeste bio Džud Belingem sa dva gola, ali je bila primetna promena na sredini terena.

Uostalom, Modriću se piše asistencija kod drugog gola Belingema, u drugom minutu nadoknade, za pobedu.

Madridski "As" se kroz tekst novinara Antonija Romera osvrnuo na Modrićev status u Realu, dan nakon velike pobede.

"Predrag Mijatović nedavno je otkrio da Modrića živcira što je u Realu spao na to da ulazi s klupe. Hrvat ima pravo na ljutnju kada pogledamo kako igra i u kakvoj je formi", piše u tekstu "Asa".

"Kod Reala vidimo preveliku želju da penzioniše legendarnog igrača. Karlo Ančeloti više gleda njegove godine nego njegove igre kada bira početni sastav. Očito je kako je Modrić, koji se bliži 40. godini, odigrao dve utakmice na vrhunskom nivou u samo par dana. Kriminal je ostaviti Modrića na klupi u najtežim utakmicama".

Ističe se da Modrić mora da igra u bitnim utakmicama, a u "manjim" da odmara.

"Realov stručni neka odabere dane tokom sezone kada će Modrić dobiti odmor, ali kada su dani velikih izazova, Luka mora biti na terenu. Ušao je u igru dok je Barsa bila superiorna i promenio je dinamiku utakmice. Real je imao velikih problema u stvaranju prilika, ali je Modrić doneo veći posed lopte i bolji protok igre."

Na kraju je Romero poentirao:

"Osvojio je sve i džep mu je pun, ali Modrić i dalje prkosi izazovima kao što to rade velikani. Zatvori usta, stisne zube i pokaže kako oni koji se klade na njegovu penziju još moraju da čekaju", zaključio je Romero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.