Švjontek stigla do finala posle samo tri odigrana gema

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 16:53

Švjontek stigla do finala posle samo tri odigrana gema

Iga Švjontek će ponovo igrati za titulu na turniru u Štutgartu.

Poljska teniserka je vodila sa 3:0 u početnom setu kada joj je Ons Džabir predala meč zbog povrede lista leve noge.

Tako ćemo u nedelju imati priliku da gledamo u meču za titulu dve najbolje igračice sveta, pošto je prethodno Arina Sabalenka pobedila Anastasiju Potapovu, 6:1, 6:2.

Njih dve su i prošle godine u Štutgartu igrale finale, a Švjontek ima priliku da postane prva igračica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle Sabine Lisicki iz 2015. i 2016. koja je uspela da odbrani titulu.

Njoj će ovo biti treće finale u sezoni, ima šansu da osvoji drugu titulu pošto je prethodno izgubila u Dubaiju, a slavila u Dohi.

Sabalenka igra četvrto finale u ovoj sezoni, osvojila je titule u Adelejdu i na Australijan openu, a izgubila u meču za titulu u Indijan Velsu.

Što se tiče, Džabir, ona je veoma rano osetila da ima problem i da neće moći da nastavi meč.

"U tom trećem poenu, ne znam šta mi se dogodilo. Bila sam jako uzbuđena što igram sa Igom, uvek je sjajno kada se sastanemo. Želim joj svu sreću u finalu. Žao mi je, pokušala sam da trčim, ali protiv nje nikad nije lako", rekla je teniserka iz Tunisa.

Pobednici u finalu će pripasti nagrada od 64.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.