Svet: Više od 117 miliona potvrđenih slučajeva korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 08:09

Svet: Više od 117 miliona potvrđenih slučajeva korona virusa

Prema podacima sajta Worldometers, od početka pandemije u svetu je potvrđeno 117.081.668 slučajeva korona virusa, a trenutno je aktivno više od 21,8 miliona slučajeva infekcije.

Od korona virusa umrlo je 2.600.048 ljudi, a oporavilo se njih 92.655.967.

Najviše potvrđenih slučajeva COVID-19 zabeleženo je u SAD - više od 29,6 miliona, Indiji - više od 11,2 miliona, Brazilu - više od 10,9 miliona, Rusiji - više od 4,3 miliona i Velikoj Britaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - više od 4,2 miliona.

Najviše ljudskih života korona virus je odneo u SAD - više od 537.000, Brazilu - više od 264.000, Meksiku - više od 190.000 i Indiji - više od 157.000.

SAD: Naučnike zabrinuo novi soj kovida iz Oregona

Naučnici u američkoj državi Oregon otkrili su novi visokozarazni soj kovida, koji se prvo pojavio u Velikoj Britaniji, ali ovog puta se pomešao sa lokalnom mutiranom varijantom i moguće je da će načiniti vakcine manje efikasnim.

Američki zdravstveni radnici su dosad naišli na jedan slučaj ovog, kako ga nazivaju "zastrašujućeg soja", a nakon istraživanja je utvrđeno da je nastao u lokalnoj zajednici i da se nije razvio u pacijentu kod koga je otkriven, preneo je Jahu pisanje Njujork posta.

"Ovo sigurno nismo uvezli iz inostranstva - nastao je spontano, kod nas", rekao je Brajan O'Rouk, genetski naučnik na oregonskom univerzitetu zdravlja i nauke.

Osnova novootrkivenog soja je da ima istu pozadinu kao novi sojevi, ali i istu mutaciju - E484K (Eek), koja je viđena u Južnoj Africi, Brazilu i Njujorku.

U laboratorijskim ispitivanjima je utvrđeno da Eek mutacija smanjuje efikasnost vakcina tako što otupljuje imuni odgovor organizma.

Britanski soj B117 ima takođe Eek mutaciju, ali oregonski soj se razvio nezavisno, dodao je O'Rouk.

Novi Zeland: Oklend izašao iz sedmodnevnog lokdauna

Najveći grad Novog Zelanda, Oklend, izašao je iz jednonedeljnog lokdauna nakon što je otkriven britanski soj kovida-19.

Danas nije bilo novih lokalnih transmisija kovida, čime je prošlo nedelju dana od kako nije zabeležen nijedan slučaj lokalnog prenosa zaraze među stanovništvom, saopštili su zdravstveni zvaničnici, preneo je Rojters.

Snimak državne TVNZ pokazuje ljude kako stoje u redu da uđu u kafiće danas ujutru, a mnogi od njih su izjavili da se osećaju lakše.

Oklend, grad od skoro dva miliona ljudi, i dalje će imati ograničenja u broju ljudi na javnim skupovima, dok su maske obavezne u javnom prevozu, a mere bi mogle dodatno da budu ublažene u petak.

I Australija nije imala zabeležen slučaj lokalne transmisije korone, što je 37. dan ove godine bez ijednog zabeleženog novoobolelog, a niko nije umro u 2021. godini.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA NASTAVLJA DA RUŠI REKORDE: U svetu potvrđeno više od 117 miliona slučajeva opakog virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021

Najviše potvrđenih slučajeva kovida-19 zabeleženo je u Sjedinjenim Državama..Prema podacima sajta Worldometers, od početka pandemije u svetu je potvrđeno 117.081.668 slučajeva korona virusa, a trenutno je aktivno više od 21,8 miliona slučajeva infekcije...Od korona virusa umrlo je 2.600.048...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U svetu od korona virusa umrlo više od 2,5 miliona ljudi

Izvor: Danas, 07.Mar.2021

U svetu je od korona virusa umrlo najmanje 2.588.597 ljudi, a zabeleženo je više od 116.415.200 zaraženih, prenela je agencija Frans pres novi bilans prikupljen do danas u podne po srednjoevropskom vremenu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.