Superliga ubuduće trokružno

Izvor: B92, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superliga ubuduće trokružno



Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije razmatrao je na 17. redovnoj sednici promenu načina doigravanja najbolje domaće lige (sadašnji plejof i plejaut), a predsednik organizacije Zvezdan Terzić rekao je da će se od sezone 2007/08 godine igrati po trokružnom sistemu.

"Razgovarali smo o inicijativi stručnog odbora da se promeni način doigravanja. Tražimo najbolji model da zainteresujemo publiku i klubove. Od sledeće sezone igraćemo po trokružnom sistemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a onda će i liga biti proširena", rekao je Terzić novinarima posle sednice.

Prvi čovek srpske kuće fudbala obrazložio je širenje lige željom da se pomognu nekadašnji fudbalski centri.

"Želimo da pomognemo fudbalske centre. Izvesno je da će klubovi iz Subotice i Kragujevca igrati u trećoj ligi, a imaće vremena da se organizuju i planiraju, pošto će od tada pet klubova ući u prvu ligu", rekao je Terzić.

FSS planira da u sledećih pet godina uvede novo takmičenje - Superkup, ali čelnici saveza nisu iznosili više detalja, osim da razvijaju tu ideju.

Izvršni odbor napravio je i nacrte 13 pravilnika o raznim oblastima i oni su upućeni na doradjivanje i javnu raspravu, a trebalo bi da budu usvojeni u konačnom obliku na sledećemo zasedanju, koje je planirano početkom juna. Terzić je rekao da je Srbija i dalje jedan od kandidata za organizaciju nekog budućeg kongresa UEFA i to najverovatnije u novembru sledeće godine.

Terzić je najavio i početak planiranja izgradnje buduće "Kuće fudbala", kao i organizacione planove vezane za odlazak A selekcije u Helsinki na odigravanje utakmice kvalifikacija za Evro2008 sa Finskom i mlade selekcije U-21 koja učestvuje na završnom turniru Evropskog prvenstva.

Na sednici Izvršnog odbora FSS prvi put je zvanično učestvovao i novi direktor reprezentativnih selekcija ( (A i U-21) Zoran Mirković, koji je članove izvestio o svojim dosadašnjim aktivnostima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.