Šumi stabilno, šta dalje?

Izvor: B92, 06.Jan.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumi stabilno, šta dalje?

Osam dana posle teške povrede na skijanju stanje Mihaela Šumahera je stabilno.

Mirnije je i ispred klinike, jer je većina novinara i fanova otputovala, tri dana posle proslave 45 rođendana F1 zvezde. Tu je i dalje porodica - supruga Korina, brat Ralf i otac Rolf.

Prve pouzdane informacije o istrazi dobićemo u sredu u 11 časova, na konferenciji za novinare u Albervilu. Nemački mediji u međuvremenu su već počeli da razmatraju Šumaherovu budućnost.

Šumijevo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanje je stabilno i poboljšano u odnosu na petak, ali je i dalje u životnoj opasnosti, još uvek se može menjati iz sata u sat i nije još uvek poznato kada će biti probuđen iz kome.

Jedno od osnovnih pitanja je – da li će Šumi biti preseljen. Njegova porodica živi u švajcarskom Glandu, samo 170km od Grenobla, ali je o tome još uvek rano govoriti.

Ono što i dalje brine je podatak da na mestu nesreće, između dve staze u skijalištu Meribel, i dalje možete videti mnogo skijaša, kako prolaze između opasnih stena.

Bild je objasnio i da istraga koju sprovodi tužilac Albervila Patrik Kensi nije vezana za Šumaherov status zvezde, već je tužilac reagovao po službenoj dužnosti, jer je po francuskom zakonu istraga obavezna za svaku povredu na skijanju, čak i kada je nije prouzrokovao niko osim povređenog.

U ovom trenutku neizvesno je da li će Šumaherova porodica moći da tuži skijalište, ključni parametric su: da li se incident dogodio van staze (očigledno da jeste) i da li je deo sa opasnim stenama bio propisno obeležen.

Šumaher je, inače, odavno napravio testamernt, što je potvrdio u jednom intervjuu 2010. godine, i to “ne toliko zbog Formule 1, koliko zbog stvari koje se mogu desiti u svakodnevnom životu”.

Ja sam otac porodice, moram misliti na sve”, rekao je tada Šumaher i dodao da u testamentu pominje “sve ljude koji su mu bitni”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Schumaher stabilno detalji istrage u srijedu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2014

Osam dana nakon teške povrede na skijanju stanje Michaela Schumachera je stabilno. Mirnije je i ispred klinike, jer je većina novinara i fanova otputovala, tri dana nakon  proslave 45 rođendana zvijezde Formule 1. Tu je i dalje porodica - supruga Corina, brat Ralf i otac Rolf, prenosi B92.  Prve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.